NIEUWS

 

 

Festival Maas
Festival Maas

25 augustus 2022

Festival Maas 2022!

Het Werkhuis doet mee aan Festival MAAS! Het stadsfestival waarmee het aankomend cultureel seizoen op feestelijke wijze wordt geopend! Het festival duurt van 8 tot en met 11 september en in het Werkhuis kunt u op donderdag en vrijdag tijdens onze reguliere tijden (van 09.00 tot 17.00 u) terecht om eens een kijkje te komen nemen in ons huis. Wat gebeurt er in de ateliers, hoe ziet de rest van het gebouw eruit, wat kun je zoal aan activiteiten doen en ontmoet de mensen! Gratis koffie en iets lekkers erbij tijdens deze dagen. Welkom! 

Op zaterdag en zondag zijn we geopend van 11.00 tot 17.00 u en hebben dan een speciaal programma. Zo zullen er op het binnenplein, op het podium, diverse acts te zien zijn. Waaronder de eerste voorstelling van ons eigen Werk-Theaterhuis! Op zaterdag om 13.30 u en om 15.30 u kunt u naar deze voorstelling onder regie van Miloud Chaboun komen kijken. Verder in de werkplaatsen diverse creatieve activiteiten, presentaties van de plastic verwerkingsmachines in samenwerking met de studenten van Precious Plastic Maastricht, demonstratie Reparatie Loket, expositie van werk van deelnemers en vrijwilligers en nog veel meer. Dé special tijdens deze dagen: de foto expositie van Remy Frints waar een aantal van onze mensen groots gepresenteerd zal worden!

Laatste update / programma Werkhuis tijdens festival MAAS!

Zaterdag 10 september van 11.00 tot 17.00 u open huis
Op deze dag zijn alle ateliers opengesteld en te bezoeken
Bovendien:
–  In het keramiekatelier kunt u deelnemers aan het werk zien van 11.00 tot 15.30 u
-Textielen stoffen-verkoop
– Verse Arabische pizza’s ter plekke bereid
– Onze winkel is geopend
– Presentaties door Precious Plastic Maastricht / Werkhuis tussen 13.00 en 17.00 u
– Expositie foto’s Remy Frints: Het Werkhuis, de vrijwilligers; een portret
– Vertoning documentaire All creatures welcome en nabespreking om 14.30 u
– Theater in huis! De eerste toneelvoorstelling door onze eigen theatergroep, om 13.30 u en 15.30 u

Zondag 11 september van 11.00 tot 17.00 u open huis
Op deze dag zijn alle ateliers opengesteld en te bezoeken
Bovendien:
– Presentaties door Precious Plastic Maastricht / Werkhuis tussen 13.00 en 17.00 u
– Expositie foto’s Remy Frints: Het Werkhuis, de vrijwilligers; een portret
– Vertoning documentaire All creatures welcome en nabespreking om 14.30 u

Gezien de weersvoorspellingen zullen de buitenactiviteiten niet doorgaan. Er zal geen open podium zijn deze dagen. De toneelvoorstelling zal binnen plaatsvinden.

FOTO EXPO REMY FRINTS

Het Werkhuis team in beeld.
Wat begon in het voorjaar van 2018 en door verschillende hobbels en pandemieën werd afgeremd, werd afgelopen jaar door fotograaf Remy Frints opnieuw in een stroomversnelling geplaats en doorgezet: een fotografische portretreeks van vijftig vrijwilligers en andere teamleden van het Werkhuis waarmee een ontroerend en krachtig beeld wordt geschetst van alle mensen die een rol spelen of hebben gespeeld in ons huis en samen maken tot wat het is: een huis waar zoveel verschillende mensen zich thuis en welkom voelen.
Nu, ruim vier jaar later en 70 sessies verder, is het zo ver! De ruime selectie van die foto’s is nu voor iedereen te bezichtigen tijdens Festival MAAS! Dus, kom langs op 8, 9, 10 of 11 september in Het Werkhuis, Hunnenweg 4 in Maastricht! en wellicht tref je Remy zelf aan die graag nog meer vertelt over dit bijzondere fotoproject.

Hunnenweg 4

23 juli 2022

Open dag/Summerjam

Hunnenweg 4 doet zijn deuren open op zaterdag 23 juli! Tijdens deze open dag zijn er gratis yoga lessen, zang- en gitaar workshops, en ‘s avonds feest op het binnenplein met live optredens!
The JoySingers

01 juli 2022

Koor “The Joysingers”

Nieuw bij Hunnenweg 4, het koor “The Joysingers”. Een pop/gospel koor onder leiding van Janneke Meessen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!